Veelgestelde vragen

Kan ik Riskspotter direct inzetten?

Wij kunnen ervoor zorgen dat Riskspotter binnen 7 dagen up-and-running in uw bedrijf. Simpel: Door een e-mail te sturen naar info@riskspotter.nl ovv Riskspotter aanvraag

Hoe makkelijk is het om een challenge op te zetten?

Nog simpeler dan het besturen van een automaat: U vult een formulier in (die u ontvangt na aanmelding) en wij doen de rest.

Wat doe ik met meldingen die binnen komen?

Deze prioriteert u waarna u aangeeft wat de status is van de melding. Deze kunt u vervolgens in een overzicht opvragen en op basis van prioriteit behandelen.

Sommige meldingen zijn dubbel. Wat moet ik daarmee?

Het kan uiteraard voorkomen dat meerdere deelnemers eenzelfde risico aandragen. In dat geval adviseren wij dat u de eerste melding behandeld en de tweede verwijdert. Stuur dan wel een notificatie naar de deelnemer waarvan u de melding verwijderd.

Wat doe ik met onzinnige meldingen?

Deelnemers kunnen erg opgaan in het spel, in principe is daar niks mis mee. Tenzij de meldingen uiteraard onzinnig worden. Stuur een notificatie naar de deelnemer met uitleg waarom u de melding niet in behandeling zult nemen en verwijder vervolgens de melding.

Wanneer is het spel afgelopen?

Dit kunt u zelf instellen. Op basis van het aantal behaalde punten, of juist het aantal dagen zonder ongevallen. Het spel is gelimiteerd aan tijd maar kan altijd opnieuw worden opgezet.

Hoe werkt de puntentelling?

Een melding van een medewerker krijgt maximaal 2 preventiepunten:

  • Eén melding maken (+ 1pt).
  • Het aandragen van één oplossing (+ 1pt).

De risicomanager kan de melding vervolgens een prioriteiten geven van laag, normaal, hoog of urgent.

Formule:
( melding + evt de oplossing ) * waarde prioriteit.

Voorbeeld:
Wanneer iemand een melding maakt en een oplossing toevoegd en deze door de risicomanager wordt beoordeeld met de prioriteit ‚hoog’ dan is de rekensom alsvolgt:
( melding (1pt) + Oplossing (1pt) ) * "Hoog" (3) = 6 preventiepunten.

Daarnaast wordt er per opgeloste melding 5 preventiepunten toegekend aan het totaal.

"Geen ongevallen" highscore
Het aantal dagen dat er geen ongevallen plaatsvinden levert punten op, per dag geeft dit recht op 2 preventiepunten die aan het totaalscore wordt toegevoegd.

Moet ik zelf prijzen bepalen?

Ja. Wij bieden wel een default (suggesties), maar uiteindelijk bepaalt u zelf voor welke prijzen de deelnemers gaan strijden.

Wat kan ik met de demo?

Met de demo kunt u de applicatie uitproberen. Het demo account is gratis en kunt u hier aanvragen:

Wat gebeurt er als de prijzen zijn gehaald?

Dan is de challenge ook afgelopen. U kunt er dan voor kiezen nieuwe prijzen in te stellen. Deelnemers zullen bericht ontvangen dat er een nieuwe challenge van start is gegaan.

Hoe bespaar ik kosten met Riskspotter?

Uw collega’s zijn de beste tipgevers, ook voor preventieve verbeteringen. Zij weten waar het mis gaat en kan gaan. Schadevermindering leidt niet alleen tot het reduceren van onvoorziene kosten maar ook tot premievoordelen.

Hoeveel kost het?

Afhankelijk van de bedrijfscapaciteit. Dit in verband met extra dataverkeer in de backoffice. Riskspotter biedt altijd een eerlijke prijs. Voor meer informatie vragen wij u contact met ons op te nemen. info@riskspotter.nl

Hoe wordt mijn organisatie veiliger

Dankzij gamification elementen (het belonen van de deelnemers) in Riskspotter worden deelnemers bewuster van risico’s in de organisatie. Collega’s zijn de beste tipgevers, ook voor preventieve verbeteringen. Zij weten waar het mis gaat en kan gaan. Uiteraard is de risicomanager de uiteindelijke verantwoordelijke voor het behandelen van de meldingen.

Kan ik ook op mijn mobiel of tablet risico’s beheren?

Ja dat kan. U kunt een aparte applicatie downloaden voor het beheren van risico’s. Of u kunt via de browser inloggen zoals op de computer.

Doet riskspotter het ook op mijn Windows Phone?

Ja, maar er is geen aparte app voor de Windows Phone. Dat betekent dat u mee kunt spelen via de browser van u telefoon of vanaf de computer.

Staat uw vraag er niet bij?

Stel uw vraag aan ons via de mail en dan gaan wij op zoek naar een passende oplossing.
info@riskspotter.nl